Zeeverkenners

Modder.jpeg

De Zeeverkenners zijn stoere jongens van 11 tot en met 15 jaar. Iedere maandagavond beginnen de zeekverkenners om half 8 met de groepsavond. Om 9 uur is het afgelopen.

Onze speltak heet 'Zeeverkenners' omdat we regelmatig op of om het water te vinden zijn.

Naast zeilen gaan de jongens ook kamperen: tenten bouwen, eten koken, vuur stoken, tochten lopen of fietsen. Doormiddel van spel wordt het programma nog leuker.

Zee-verkennen: Zeilen

ZVzeilen.jpeg

In de zomerperiode van april t/m september gaan we om de week zeilen (niet in de zomervakantie). We gaan dan op Zaterdag richting Waspik waar onze boten liggen. We gaan dan de hele dag zeilen. Vaak gaan we met onze eigen groep zeilen en soms sluiten de Gidsen aan.

Scouting Hilvarenbeek heeft 5 Lelievletten. In de winterperiode doen we onderhoud aan deze boten.

KampvuurZV.jpeg

Weekendkamp

De Zeeverkenners gaan minimaal 1x per jaar een weekend op kamp. We slapen dan in tenten en de zeeverkenners koken, onder toezicht van de leiding, zelf hun eten. We gaan ook soms op zeilweekend, we gaan dan 2 dagen zeilen en slapen op de boot.

Verkenners met hond.jpeg

De groep doet ook elk jaar mee aan de RSW, ofwel Regionale Scouting Wedstrijden. Een weekend vol met gave spellen en activiteiten en een kans om verkenners van andere verenigingen te leren kennen.

Zomerkamp

Net als alle andere groepen gaan we de eerste week van de zomervakantie op kamp. We vertrekken zaterdag en komen de zaterdag erop weer terug.

Vaak gaan de Zeeverkenners op kamp aan het water, Zeeverkenners moet je namelijk niet laten uitdrogen ;)

Leiding

De leiding bestaat uit Harm van de WouwKas de KruijfKees van GestelKjell van GilsMart Wiercx en Thom van den Broek. Hieronder stellen zij zich kort voor:

Harm van de Wouw

Harm (geboren in 2000) is sinds 2021 leiding bij de Zeeverkenners. Hij woont in Hilvarenbeek en is werkzaam als werkvoorbereider. Zijn hobby’s zijn rijden met de Tomos en mountainbiken.

Kas de Kruijf

Kas de Kruijf (geboren in 2000) is in 2021 leiding geworden. Hij woont in Hilvarenbeek en is kraanmachinist voor beroep. Zijn hobby’s zijn kuilen graven en scouting.

Kees van Gestel

Kees (geboren in 1997) zit al vanaf de Welpen bij scouting. Hij woont in Esbeek en is werkzaam als werkvoorbereider. Zijn hobby’s zijn voetballen en mountainbiken.

Kjell van Gils

Kjell (geboren in 1995) is al 6 jaar lid van de scouting en al sinds 2018 leiding bij de Zeeverkenners. Kjell is woonachtig in Tilburg en werkzaam als elektricien. Zijn hobby’s zijn gitaar spelen en mountainbiken.

Mart Wiercx

Hey, mijn naam is Mart, ik ben geboren op 15 mei 1998 en ik woon in Hilvarenbeek. Naast leiding en lid zijn bij de scouting doe ik aan mountainbiken en werk als ik interieurbouwer. Ik ben vanaf de bevers al lid bij scouting en ik ben vanaf 2016 leiding bij de welpen meiden. Het leukste aan leiding zijn vind ik om vette programma's te bedenken en om op kamp gave avonturen te beleven, want dat doen we zeker bij de welpen meiden!

Thom van den Broek

Thom (geboren in 1996) zit al vanaf de Welpen bij scouting. hij is werkzaam als autolaadkraan monteur en woonachtig in Hilvarenbeek. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan de boten van scouting.

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk om bij de Zeeverkenners te komen? Kom dan gerust een paar keer gratis kijken of het wat voor je is. Zo krijg je een beetje een beeld van de verschillende programma’s en de andere leden. Wil je na vier keer kijken bij de Zeeverkenners blijven? Dan kun je je inschrijven.

Neem wel even contact op met de Zeeverkenners, anders sta je misschien voor een gesloten deur. Je kunt contact opnemen door een mailtje te sturen naar zeeverkenners@scoutinghilvarenbeek.nl.

Agenda

Hieronder vind je de aankomende activiteiten voor de Zeeverkenners. Voor een overzicht van alle activiteiten van Scouting Hilvarenbeek kun je naar de jaaragenda gaan.

Zomerkampen Gidsen, Zeeverkenners en Wilde Vaart

zaterdag 06 juli 2024 tot zaterdag 13 juli 2024 (voor de Gidsen, de Zeeverkenners en de Wilde Vaart)

Start nieuwe seizoen

maandag 19 augustus 2024 (voor iedereen)

Buitendag

zondag 08 september 2024 (voor iedereen)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.