Wilde Vaart

De Wilde Vaart bestaat uit jongens en meiden van 15/16 tot en met 18 jaar. Ze komen elke vrijdagavond van 8 uur tot half 10 (maar vaak later!) gezellig bij elkaar in en om D´n Bellefleur. Ze hebben geen echte leiding meer, maar ‘begeleiding’.

Zeilen zonsondergang WV.jpeg

Op eigen benen (bijna dan)

Bij de Wilde Vaart leer je zoveel mogelijk zelfstandig te zijn en te ondernemen. De Wilde Vaart heet daarom ook geen leiding maar begeleiding. Zij sturen de Wilde Vaarders wel aan en zorgen ervoor dat alles in goede banen geleid wordt, maar de Wilde Vaart leert er zelf voor zorgen dat er programma's worden geregeld voor de groepsavonden en kampen.

De activiteiten die worden bedacht zijn uitdagend, origineel en vooral ook erg gezellig om samen te doen.

Zeilen

Net als de Zeeverkenners en Gidsen, gaat ook de Wilde Vaart vanaf april regelmatig zeilen. Dit doen zij meestal op de zondag. De boten liggen in Waspik en vanaf daar wordt er op de Biesbosch gezeild.

Weekendkamp

De Wilde Vaart gaat tenminste één keer per jaar op weekend ergens in Nederland. Dat weekend begint dan op vrijdag en is afgelopen op zondag.

Zomerkamp

Naast weekend, gaat de Wilde Vaart natuurlijk ook op zomerkamp! Vaak gaat de Wilde Vaart op een locatie aan het water, waar goed gezeild kan worden. De Wilde Vaarders organiseren zelf het kamp mee, ze bedenken zelf de programma's en sparen door acties geld voor een uitgebreider uitstapje zoals bijvoorbeeld een bezoekje aan de Efteling, waterskiën of duiken.

Uiteraard helpt de begeleiding hierbij, zij organiseren ook programma's waardoor sommige dingen nog een verrassing blijven.

Leiding

De leiding bestaat uit Dick HeezemansLuc Wiercx en Stijn van Kemenade. Hieronder stellen zij zich kort voor:

Dick Heezemans

Hoi, ik ben Dick. Voor de Wilde Vaart was ik 10 jaar leiding bij de Welpen Jongens. Ik woon in Hilvarenbeek en ben werkzaam bij een boomkwekerij. Ik heb een hond, Suus, waar ik graag mee ga wandelen. Bij de Wilde Vaart vind ik het zomerkamp het hoogtepunt van het jaar.

Luc Wiercx

Luc (geboren in 1994) is al sinds zijn 7de lid van de scouting, woonachtig in Hilvarenbeek en is leraar scheikunde. In zijn vrije tijd zit hij graag op een zeilboot.

Stijn van Kemenade

Hoi, ik ben Stijn van Kemenade, geboren op 2 mei 1991. Voordat ik leiding van de Wilde vaart werd, heb ik eerst 4 jaar bij de Gidsen en daarna 7 jaar bij de Verkenners doorgebracht als leiding. Ik woon in Hilvarenbeek en ben daar ook vaak te vinden op de Vrijthof als er wat georganiseerd wordt. Naast scouting en zeilen, wat we vaak met de Wilde Vaart doen, vind ik het ook leuk om te klimmen en met vrienden om te gaan. Het leukste aan scouting vind ik (en dan vooral bij de Wilde vaart) is dat er voor iedereen ruimte is en daarnaast natuurlijk de, niet te missen, zomerkampen.

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk om bij de Wilde Vaart te komen? Kom dan gerust een paar keer gratis kijken of het wat voor je is. Zo krijg je een beetje een beeld van de verschillende programma’s en de andere leden. Wil je na vier keer kijken bij de Wilde Vaart blijven? Dan kun je je inschrijven.

Neem wel even contact op met de Wilde Vaart, anders sta je misschien voor een gesloten deur. Je kunt contact opnemen door een mailtje te sturen naar wildevaart@scoutinghilvarenbeek.nl.

Agenda

Hieronder vind je de aankomende activiteiten voor de Wilde Vaart. Voor een overzicht van alle activiteiten van Scouting Hilvarenbeek kun je naar de jaaragenda gaan.

Start nieuwe seizoen

maandag 19 augustus 2024 (voor iedereen)

Buitendag

zondag 08 september 2024 (voor iedereen)

Jota-Joti

vrijdag 18 oktober 2024 tot zondag 20 oktober 2024 (voor iedereen)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.