Welpen Meiden

De meiden van 8 tot en met 11 jaar worden Welpen Meiden genoemd bij Scouting Hilvarenbeek. Iedere maandagavond van half 7 tot 8 uur komen ze naar D’n Bellefleur toe voor allerlei gave, verschillende activiteiten; van knutselen en kampvuren stoken en eigen gemaakte dingen erop braden tot en met hutten bouwen in de bossen. De Welpen Meiden beleven wekelijks nieuwe, toffe avonturen! Dit doen zij natuurlijk met hun enthousiaste Welpen Meiden leiding.

Weekend en kamp

De Welpen Meiden gaan een keer per jaar op weekend. Het weekend vindt plaats op D’n Bellefleur, waarbij ze het hele weekend op D’n Bellefleur slapen. In de eerste week van de zomervakantie gaan de Welpen Meiden op kamp. Dit kamp duurt 5 dagen en vindt altijd plaats in een ander scoutinggebouw, ergens in Nederland. Ook hier blijf je slapen. Bij zowel het weekend als kamp zit er altijd een thema aan verbonden, waarbij de Welpen Meiden te maken krijgen met allerlei avonturen en bijpassende programma’s! Denk bijvoorbeeld aan piraten, sprookjes, jungle en nog veel meer!

Leiding

De leiding bestaat uit Cas van ErvenCathlyn HaansGeerthe van den Biggelaar en Ivar Hendrikx. Hieronder stellen zij zich kort voor:

Cas van Erven

Hoi mijn naam is Cas. Ik ben 20 jaar en woon in Baarschot. Ik zit al sinds mijn 12e bij scouting, en ben leiding bij de Welpen Meiden. Ik zit op dit moment zelf bij de Pivo’s. Ik doe een hoveniersopleiding in Boxtel, en heb een zaterdagbaan bij hoveniersbedrijf Jan Abrahams. Het leukste aan leiding zijn van de Welpen Meiden zijn de activiteiten die we doen en het buiten zijn.

Cathlyn Haans

Hee!

Mijn naam is Cathlyn Haans, ik ben 24 jaar en woon in Hilvarenbeek. Ik ben bij scouting begonnen als lid van de Welpen Meiden en ben sinds 2015 leiding, wat ik nog steeds met veel plezier ben. Ik ben als leidster begonnen bij de Bevers heb sinds 2020 de overstap gemaakt naar de Welpen Meiden, wat ik met veel plezier doe. Naast mijn hobby scouting, ben ik werkzaam in de jeugdzorg.

Ik vind scouting zo tof omdat je allerlei verschillende dingen doet, geen dag is hetzelfde! Daarnaast merk ik dat iedereen hier welkom is en je lekker jezelf kan zijn. Hoe fijn is dat!? Bij de Welpen Meiden vind ik vooral de (weekend)kampen het leukste, dit is altijd een super toffe tijd met zijn allen en we maken daar de gekste dingen mee, super leuk!

Geerthe van den Biggelaar

Hoi hoi!

Mijn naam is Geerthe. Sinds 2021 ben ik met veel plezier leiding bij de Welpen Meiden. Zelf ben ik al vanaf de Bevers lid van scouting en op het moment zit ik bij de Pivo's. Het is ook niet voor niks dat ik al zo lang lid ben, het is namelijk ontzettend leuk! Buiten scouting studeer ik Management van de Leefomgeving op de HAS in 's-Hertogenbosch. Hiernaast heb ik een bijbaan in een restaurant, zit ik op volleybal en speel ik bastuba.

Het leukste aan de Welpen Meiden vind ik toch wel het jaarlijks terugkomend weekend en zomerkamp, maar ook zeker de spellen waarbij iedereen lekker gek kan doen.

Ivar Hendrikx

Hoi, ik ben Ivar. Ik ben geboren in 2001 en ben al sinds mijn zevende lid van scouting Hilvarenbeek. Naast dat ik Welpenmeidenleiding ben, zit ik ook bij de Pivo’s. Op dit moment studeer ik werktuigbouwkunde in Eindhoven en werk ik parttime bij een melkveehouderij. Mijn hobby’s zijn zeilen, krachttraining en aan brommers sleutelen.

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk om bij de Welpen Meiden te komen? Kom dan gerust een paar keer gratis kijken of het wat voor je is. Zo krijg je een beetje een beeld van de verschillende programma’s en de andere leden. Wil je na vier keer kijken bij de Welpen Meiden blijven? Dan kun je je inschrijven.

Neem wel even contact op met de Welpen Meiden, anders sta je misschien voor een gesloten deur. Je kunt contact opnemen door een mailtje te sturen naar welpen-meisjes@scoutinghilvarenbeek.nl.

Agenda

Hieronder vind je de aankomende activiteiten voor de Welpen Meiden. Voor een overzicht van alle activiteiten van Scouting Hilvarenbeek kun je naar de jaaragenda gaan.

BOF

zaterdag 27 april 2024 (voor iedereen)

Open dag

zondag 26 mei 2024 (voor iedereen)

Zomerkampen Welpen Jongens en Welpen Meiden

zaterdag 06 juli 2024 tot donderdag 11 juli 2024 (voor de Welpen Meiden en de Welpen Jongens)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.