Welpen Jongens

Legerkamp.jpeg


Bij de Welpen Jongens zitten jongens van 8 tot en met 11 jaar. Iedere vrijdag komen zij samen van 18.30u tot 20.00u om avonturen te beleven in en om D'n Bellefleur. Ze gaan hutten bouwen, zeskamp doen en bakken en braden op een eigen gemaakt kampvuur! De Welpen worden daarbij begeleid door een enthousiast leidingteam, dat de programma's voorbereid en de kampen organiseert.

Weekend en kamp

Welpenkamp.jpg

Elk jaar gaan de welpen de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp. Dit is meestal in een ander scoutinggebouw ergens in Nederland. Hier doen ze allerlei leuke activiteiten: sport, spel, bonte avond, kampvuur, koken en ga zo maar door.

Welpen kampvuur.jpeg

Het zomerkamp is altijd van zaterdag tot donderdag, dus vijf nachtjes. Het hele kamp staat in het teken van een thema, bijvoorbeeld: leger, ridders en prinsessen of Italiaanse maffia. Op kamp leren de welpen ontzettend veel en wordt de groep vaak nog hechter. Echt een van de leukste weken van het jaar!

Ook gaan de Welpen een keer per jaar op weekend. De groep verblijft dan in het scoutinggebouw in Hilvarenbeek en doet het hele weekend leuke activiteiten, ook allemaal in thema. Het weekend is ook een soort ‘voorproefje’ voor het zomerkamp.

Leiding

De leiding bestaat uit Bas van GisbergenDagmar HendrikxNick HeuvelmansRens van den Broek en Tijn de Kruijf. Hieronder stellen zij zich kort voor:

Bas van Gisbergen

Hey ik ben Bas, ben geboren in het jaar 2001. Sinds mijn 6de zit ik al bij scouting. Verder werk ik in de horeca als bediening. Ik studeer CMD op de HBO Avans. In m’n vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden op pad te gaan.

Dagmar Hendrikx

Hey jongens, ik ben Dagmar! Ik ben geboren op 14 september 2002. Op dit moment studeer ik Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch en woon ik thuis in Hilvarenbeek.

Toen ik acht was begon ik mijn scouting carrière bij de Welpen Meiden, die toentertijd nog de Kabouters heetten. Van de eerste groepsavond tot nu heb ik het altijd ontzettend naar mijn zin gehad bij scouting! Na mijn laatste zomerkamp als jeugdlid bij de Wilde Vaart ben ik meteen leiding geworden bij de Welpen Jongens om zo lekker actief en betrokken te blijven binnen de verenging.

Het leukste aan welpenleiding zijn vind ik programma’s in het bos of in de keuken organiseren en het koffie drinken met de andere leiding!

Nick Heuvelmans

Hallo, ik ben Nick Heuvelmans en zit sinds 2017 bij scouting Hilvarenbeek. Ik ben ingestroomd bij de Pivo's en daarna gelijk leiding geworden bij de Welpen Jongens. Jammer genoeg kan ik er niet altijd bij zijn, omdat ik regelmatig weg ben voor het werk. Ik ben namelijk machinebouwer. We bouwen en plaatsten machines onsite. Ik heb MBO niveau 4 gedaan en daarna ben ik gelijk gaan werken.

Rens van den Broek

Nog geen beschrijving.

Tijn de Kruijf

Ik ben Tijn, ik ben geboren op 20 mei 2003 in Hilvarenbeek. Ik ben op mijn 10e begonnen bij scouting. Ik ben sinds 2021/2022 leiding bij de Welpen Jongens en ik zit zelf bij de Pivo’s. Naast dat ik op scouting zit, studeer ik mechatronica aan het ROC in Tilburg.

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk om bij de Welpen Jongens te komen? Kom dan gerust een paar keer gratis kijken of het wat voor je is. Zo krijg je een beetje een beeld van de verschillende programma’s en de andere leden. Wil je na vier keer kijken bij de Welpen Jongens blijven? Dan kun je je inschrijven.

Neem wel even contact op met de Welpen Jongens, anders sta je misschien voor een gesloten deur. Je kunt contact opnemen door een mailtje te sturen naar welpen-jongens@scoutinghilvarenbeek.nl.

Agenda

Hieronder vind je de aankomende activiteiten voor de Welpen Jongens. Voor een overzicht van alle activiteiten van Scouting Hilvarenbeek kun je naar de jaaragenda gaan.

Zomerkampen Welpen Jongens en Welpen Meiden

zaterdag 06 juli 2024 tot donderdag 11 juli 2024 (voor de Welpen Meiden en de Welpen Jongens)

Start nieuwe seizoen

maandag 19 augustus 2024 (voor iedereen)

Buitendag

zondag 08 september 2024 (voor iedereen)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.