Gidsen

Onze gidsengroep bestaat uit een gezellige groep meisjes in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, die iedere dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur bij elkaar komt. Wat we op zo’n avond doen varieert van actieve (bal)spelen, knutselen, zelf programma maken, tot koken en het bezig zijn met tochttechnieken die worden gebruikt tijdens speurtochten.

Zeilen

Net als de Zeeverkenners, gaan ook de Gidsen in het weekend vaak zeilen in de Biesbosch. Dit is meestal op zaterdag. De Gidsen gaan soms alleen met hun eigen groep zeilen, maar ook af en toe samen met de Zeeverkenners.

Weekendkamp

Een keer per jaar hebben we een weekend. Dat is ongeveer halverwege het seizoen. Meestal blijven we in D’n Bellefleur slapen (2 nachten). Natuurlijk staan er altijd allerlei leuke, gezellige en/of spannende dingen op het programma!

Ook doen de Gidsen ieder jaar rond maart/april mee met de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Tijdens de RSW komen alle gidsen en verkenners uit de regio bij elkaar voor een weekend bij ’t Zand in Alphen. Je doet tijdens het weekend allerlei verschillende spellen en ook kun je punten verdienen voor het opzetten van je tent, het pionieren van je keuken of zelf eten koken. Je leert daarnaast heel veel verschillende leeftijdsgenoten kennen uit de omgeving en het is altijd natuurlijk vooral enorm gezellig!

Zomerkamp

Naast het weekend gaan we ook op zomerkamp. Dit is altijd in de eerste week van de basisschoolvakantie (7 nachten). We gaan dan een week lang “kamperen bij boer” of naar een minicamping. Waar we precies heen gaan houden we zo lang mogelijk geheim. Een beter begin van je vakantie kun je niet hebben!

Leiding

De leiding bestaat uit Ireen HeuvelmansJob KramerMathijs Abrahams en Stan Wiercx. Hieronder stellen zij zich kort voor:

Ireen Heuvelmans

Ik ben Ireen en ik ben geboren op 24 september 1996 in Hilvarenbeek. Later ben ik verhuisd naar Biest-Houtakker, waar ik bij Jong Nederland gezeten heb. Een soort scouting, alleen dan voor een kleinere gemeenschap. In 2014 ben ik begonnen als leidster van de Welpen Meiden en inmiddels ben ik sinds 2021 leiding bij de Gidsen. Ik heb aan de HAS hogeschool gestudeerd voor toegepaste bioloog. Ik ben graag onder de mensen en op mijn werk in Zie-ZOO. Wat ik het allerleukste vind aan scouting is het jaarlijkse scoutingkamp! Daarnaast vind ik het leuk om wekelijks met de scouts op te trekken en er samen een gezellige boel van te maken.

Job Kramer

Hallo, ik ben Job en ik ben leiding bij de Gidsen. Ik ben in 2013 begonnen als leiding bij de Welpen Meiden en in 2019 ben ik leiding geworden bij de Gidsen. Het leukste aan leiding zijn vind ik dat je de kinderen iets kunt leren. Bijvoorbeeld zeilen, zelfstandig dingen doen of juist samen. Het leukste bij scouting vind ik de kampen en het zeilen.

Mathijs Abrahams

Hallo ik ben Mathijs. Ik ben geboren in 1994 en ik ben al vanaf de Bevers lid bij scouting. Naast Gidsenleiding ben ik actief binnen meerdere commissies bij scouting, waaronder bijvoorbeeld de commissie Jota-Joti. Ik werk bij Axis Structures.

Stan Wiercx

Mijn naam is Stan en ik ben lid bij scouting vanaf 2003. Hier ben ik als Bever begonnen en van deze groep ben ik ook al sinds 2016 leiding. Ik ga met plezier iedere zaterdag met de Bevers op pad en hoop een hobby vol met avontuur, passie en zelfontwikkeling aan te bieden. Zelf ben ik werkzaam in het onderwijs en de ontwikkeling en het plezier van de Bevers staat hierdoor centraal voor mij. Scouting kan ontzettend veel bieden aan kinderen, zo worden ze op jonge leeftijd bijvoorbeeld al gestimuleerd om samen te werken.

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk om bij de Gidsen te komen? Kom dan gerust een paar keer gratis kijken of het wat voor je is. Zo krijg je een beetje een beeld van de verschillende programma’s en de andere leden. Wil je na vier keer kijken bij de Gidsen blijven? Dan kun je je inschrijven.

Neem wel even contact op met de Gidsen, anders sta je misschien voor een gesloten deur. Je kunt contact opnemen door een mailtje te sturen naar gidsen@scoutinghilvarenbeek.nl.

Agenda

Hieronder vind je de aankomende activiteiten voor de Gidsen. Voor een overzicht van alle activiteiten van Scouting Hilvarenbeek kun je naar de jaaragenda gaan.

Zomerkampen Gidsen, Zeeverkenners en Wilde Vaart

zaterdag 06 juli 2024 tot zaterdag 13 juli 2024 (voor de Gidsen, de Zeeverkenners en de Wilde Vaart)

Start nieuwe seizoen

maandag 19 augustus 2024 (voor iedereen)

Buitendag

zondag 08 september 2024 (voor iedereen)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.