Over Scouting Hilvarenbeek

Versie door Marijn van Wezel (overleg | bijdragen) op 2 jul 2022 om 17:29
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Logo Scouting.png

Scouting Hilvarenbeek is gevestigd in D'n Bellefleur en telt op dit moment zo’n 115 leden en ruim 40 vrijwilligers.

Op zoek naar avontuur!

Bij scouting Hilvarenbeek vallen allerlei avonturen te beleven voor jong en oud. De groepen gaan regelmatig naar het bos of doen gave activiteiten in of om het eigen gebouw.

Ook gaat iedere groep, vanaf de bevers, op weekend. Vanaf de welpen ga je daarnaast ook een week op zomerkamp in de eerste week van de zomervakantie.

Zeilen

Zeilen omslagfoto 1.jpg

Daarnaast is scouting Hilvarenbeek ook een waterscouting. Vanaf de gidsen en verkenners ga je vanaf april regelmatig een dag in het weekend zeilen op de Biesbosch. Aan het einde van het seizoen wordt er op de zomerkampen natuurlijk ook heel veel gezeild! Scouting heeft 5 eigen lelievletten en deze liggen in de haven in Waspik. In de winter liggen de boten op scouting voor onderhoud. Alle groepen die gaan zeilen en vrijwilligers helpen mee om de boten in de winter weer klaar te maken voor het nieuwe zeilseizoen.

Actief in de omgeving

Scouting Hilvarenbeek zet zich niet alleen in voor zichzelf en haar eigen leden, maar ook voor de rest van het dorp. Zo organiseert scouting bijvoorbeeld het Biks Oranje Fist met Koningsdag, worden er oliebollen verkocht in de wintermaanden, wordt de sinterklaasintocht en -show in het dorp geregeld en worden er dingen gebouwd voor festiviteiten zoals Fier! en Kindervakantieweek. Grote kans dus dat je ons al een keertje ergens bent tegengekomen.

Meer informatie

Wil je meer weten over welke groepen er zijn en wat zij doen, wie vrijwilliger zijn of iets anders? Kijk dan op een andere pagina op onze site, daar vind je vast meer informatie.

Tot snel bij scouting!

Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.