20 - 21 oktober is er weer de Jota Joti. Deze is bij onze vereniging en bij alle ander scouting groepen over de hele wereld.

JOTA staat voor Jamboree On The Air. Een Jamboree is een bijeenkomst van scouting groepen. Deze wordt al sinds 1957 gehouden.  

We gaan dit weekend contact leggen met groepen in de buurt en verder weg. Ieder jaar is het weer een groot feest bij onze scouting. Voor de Jeugd zijn er dan ook diverse activiteiten georganiseerd.

Thema dit jaar is 'Be Magnetic' 

Kijk voor het volledige planning Jota / Joti 2017

Jullie weten het allemaal, een keer per jaar hebben wij open dag op de scouting.

Op die dag staat er een grote toren, of gave glijbaan op het terrein en kunnen kinderen allerlei spelletjes doen. 

Dit jaar doen we het helemaal anders en veel vetter. We hebben namelijk een hele kijkweek! Van 3 juli 2017 t/m 9 juli 2017.

 

Kijk wanneer jij kunt mee draaien met je leeftijdgenootjes.

Het is bijna zo ver: nog een paar weken naar school en dan gaan alle groepen op zomerkamp! De bevers gaan in het weekend van 30 juni - 1 en 2 juli op weekendkamp, zij blijven dan in ons eigen gebouw D'n Bellefleur. 

Zaterdag 15 juli is het voor de andere groepen zo ver: zomerkamp! De Welpen Meisjes en Welpen Jongens komen terug op donderdag 20 juli, de Gidsen, Zeeverkenners en Wilde Vaart komen terug op zaterdag 22 juli. Waar de groepen heen gaan is nog een verrassing, maar dat het een supergave week gaat worden dat is duidelijk!

Na het zomerkamp mag iedereen gaan genieten van de welverdiende zomervakantie. De groepen starten weer in de week van 28 augustus.

Het seizoen 2016/2017 zit er bijna op. Na een geweldig seizoen komen de zomerkampen er weer aan en is het daarna tijd voor zomervakantie. We starten weer in de week van 28 augustus. Verderop in dit bericht staat per speltak beschreven wanneer zij  weer starten met groep draaien.

Bevers: zaterdag 2 september
Welpen Meisjes: maandag 28 augustus
Welpen Jongens: vrijdag 1 september
Gidsen: dinsdag 29 augustus
Zeeverkenners: maandag 28 augustus
Wilde Vaart: vrijdag 1 september
Pivo's: maandag 28 augustus

Het seizoen wordt afgesloten op zondag 17 september met de Buitendag. Alle oudste leden worden dan overgegooid naar de volgende speltak en dan begint het seizoen 2017/2018!

De meeste groepen gaan in de eerste week van de zomervakantie weer op kamp. Dit jaar (2017) is dat voor de Gidsen, Zeeverkenners en Wilde Vaart van zaterdag 15 t/m zaterdag 22 juli. Voor de Welpengroepen is dat van zaterdag 15 t/m donderdag 20 juli.

Meer informatie over de kampen krijgen jullie nog van de leiding. We gaan er vanuit dat alle leden meegaan op kamp. Mocht het lid niet mee kunnen laat dit dan ook op tijd aan de leiding weten. Hierdoor kan er rekening gehouden worden met het organiseren van het kamp.

De Bevers zullen een ander weekend op kamp gaan. Hierover krijgen de leden via hun leiding bericht.

De plaatjesactie van de Jumbo startte aan het begin van het seizoen 2016/2017. Er werden foto's gemaakt van alle leden, die zorgvuldig werden uitgezocht en door werden gestuurd naar de drukkerij. Na een aantal weken was het dan zo ver; de uitreiking van de spaarboeken. Ieder lid kreeg een eigen boek met op de voorkant zijn/haar foto. Het sparen kon beginnen! En dat gebeurde erg fanatiek, er was een pagina op facebook waarop geruild werd, maar ook met de ruildag werd er fanatiek geplakt!

Zoals u wellicht is opgevallen heeft een aantal bedrijven een plekje in ons boek gekregen, zij hebben ons gesponsord. Van de sponsoring willen we T-shirts laten bedrukken voor alle leden. 


Het lijkt allemaal nog ver vooruit, maar voor je het weet is het alweer 27 april. En dat betekent dat het Biks Oranje Fist, in het kader van Koningsdag, weer plaatsvindt op de Vrijthof in Hilvarenbeek. Ondanks het slechte weer van vorig jaar, wat ervoor zorgde dat de BOF plaatvond in ons Scouting gebouw, was het een hele geslaagde editie en gaan wij er voor zorgen dat het ook dit jaar weer een heus spektakel wordt. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang. Er is van alles te zien, te proeven en te beleven.Er is een vrijmarkt, live- muziek, spelletjes, andere activiteiten, je kunt genieten van de huisgemaakte poffertjes, die elk jaar door onze Gidsen worden gebakken en in samenwerking met de Roos wordt ervoor gezorgd dat niemand dorst hoeft te hebben!

 

 

 

De grootste vrijwilligersactie van Nederland NL Doet is ook dit jaar weer bij Scouting Hilvarenbeek neergestreken. Op  zaterdag 11 maart is het weekend waarop door het hele land vrijwilligers aan de slag gaan voor een stichting of vereniging. Vorig jaar hebben we een stukje tuin aangepakt, daar gaan we dit jaar mee verder.

Draag jij scouting een warm hart toe en ben je vrij op zaterdag 11 maart doe dan mee! 

Opa, oma, student, moeder, vader, lid of geen lid, het maakt niet uit. Iedereen kan helpen de klus te klaren. Er is natuurlijk ook tijd voor een gezellig praatje en kopje koffie. 

 

Het is bijna zo ver: Carnaval! Elk jaar wordt dit ingeluid door het Fiepenbal bij Scouting Hilvarenbeek. Het Fiepenbal vindt plaats op vrijdag 24 februari van van 18.30 tot 20.00 uur bij D'n Bellefleur. Elk lid is van harte welkom en als je het leuk vindt mag je een vriendje of vriendinnetje meenemen! Er is ranja en wat lekkers en er worden leuke spelletjes gedaan. Dat wordt weer hartstikke gezellig!

Op zondag 26 februari is de optocht in 't Pezerikkengat: wij van Scouting Hilvarenbeek verkopen ook dit jaar tijdens de optocht onze heerlijke oliebollen! U komt toch ook een kijkje nemen onder het genot van een heerlijke oliebol?!

 

T 

 

 

Algemene scoutingactiviteiten voor alle leden

 Kom kijken bij Scouting Hilvarenbeek

Openweek

3-8 juli 2017

Eerste week van de zomervakantie

KAMP!

15-22 juli 2017

Eerste week na de zomervakantie

Eerste keer groep

va 28 aug 2017

Overgooien nieuwe seizoen

Buitendag

 zo 17 sept 2017

Uiteraard zijn er nog meer activiteiten gedurende het hele scoutingseizoen, Dit is echter ook afhankelijk van de eigen speltak. Bijvoorbeeld, de installaties van de nieuwe leden, de komst van Sinterklaas en de scouting weekenden verschillen per speltak en zullen allemaal op een andere dag of weekend vallen.

 

Alweer bijna 2 maanden is het nieuwe scoutingseizoen weer begonnen. Er staat weer een geweldig scouting jaar voor de deur met nieuwe uitdagingen, gezellige groepsavonden, feestjes en andere echte gave scoutingactiviteiten! Dit is het perfecte moment om ook nog eens terug te blikken, op wat de meeste scouts toch wel het hoogtepunt van het jaar vinden: een geweldige afsluiting van het scoutingseizoen: ZOMERKAMP!

Afgelopen weekend, 15,16 en 17 oktober vond de JOTA/JOTI weer plaats. Het jaarlijkse evenement waar we door te zenden contact kunnen leggen met scoutinggroepen door heel Nederland. Over de hele wereld zelfs!

Op 25 september vond de buitendag plaats. Er liep een gewonde beer rond het scoutinggebouw. Maar hoe kwam dat nou? Wie had er op de beer geschoten? De boswachter?

Dat was waar de kinderen achter moesten komen. Alle speltakken werden door elkaar gehusseld en gezellig samen in groepjes verdeeld, zo konden ze ook met andere leden spelen.

Een deel bleef op het scoutinggebouw om daar spelletjes te doen en de beer te helpen, het andere deel mocht naar de bossen om de boswachter te helpen en natuurlijk ook een leuk bosspel te doen.  

De contributie zo laag mogelijk houden maar ook regelmatig nieuw spel-, knutsel- en kampeermateriaal aanschaffen én ervoor zorgen dat we een goed clubhuis houden... Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, steken onze vrijwilligers gedurende het hele jaar de handen flink uit de mouwen. Oliebollen bakken en verkopen, sinterklaas een handje helpen, het Biks Oranje Fist met de Grote Loterij, het wordt allemaal gedaan. Toch valt het niet altijd mee om de spreekwoordelijke eindjes aan elkaar te knopen. En dan is het Tijd voor Actie waar we maar al te graag gebruik van maken!

Dit jaar is de JOTA 14 en 15 Oktober

Vrijdagavond
- WV : 20u t/m 0:00
- Officiële opening: 22u
- Vrije inloop: 22u t/m 2u

Zaterdag
- Bevers: 10:30 t/m 12u
- Welpen Jongens, Welpen Jongens, Zeeverkenners en Gidsen: 14:30 t/m 17u
- Pivo's 20u t/m 0:00
- Vrije inloop 19u t/m 0:00
- Jota Doom Contest: 0:00 t/m 5u