GEEN Oliebollen

Dit jaar mag je op oudjaarsdag zelf gaan knellen om oliebollen te maken. Scouting Hilvarenbeek heeft dit jaar niet 1 oliebol gemaakt. Zo was er afgelopen jaar geen Carnavalsoptocht in Hilvarenbeek, en dus ook geen oliebollen van de Scouting. Pas met de kerst van 2021 zullen er hopelijk weer oliebollen worden verkocht.

Lees hier ook hoe je zelf oliebollen kunt maken!

 

Lees meer: GEEN Oliebollen

Op kamp

We gaan op zomerkamp! Het was flink puzzelen, maar uiteindelijk kunnen alle groepen op kamp. 🎉🎊

Dat het kamp door zou gaan was tot 9 juni nog niet zeker. Dat is dus 4 weken voor dat we op kamp gaan!! Het is voor onze leiding dan ook heel knap dat ze dat nog voor elkaar hebben gekregen.

Zijn er vragen over het kamp. Neem gerust contact op met de leiding.

Scouting Nederland heeft ( in samenwerking met een aantal andere verenigingen ) een protocol samengesteld waarbij het mogelijk is om op kamp te gaan. 

Het protocol is hier te vinden: https://www.wegaanopzomerkamp.nl/

 

 

We mogen weer

Er zijn al veel positieve geluiden over het weer opstarten van de groepsactiviteiten. Vanaf 11 mei mogen we weer.
 
Samen met Scouting Nederland en Gemeente Hilvarenbeek hebben we overlegd om onze buitenactiviteiten te mogen hervatten. Alle leden hebben een brief ontvangen over hoe we dit gaan aanpakken. Geen brief ontvangen? Neem dan contact op met de ledenadministratie.
 
Er zijn richtlijnen opgesteld, deze zijn beschreven in de brief die de leden hebben ontvangen.
 
Hieronder in het kort wat dit gaat inhouden.
 
 
 

Escape Room

Tijdens het #ikscoutthuis is er bij de oudste groep van Scouting Hilvarenbeek een Escape Room gemaakt.

Hierbij zijn de puzzels ook online beschikbaar. Probeer ook het gebouw in te komen. 

➡︎ Escape Room ⬅︎

Een aantal puzzels zijn niet eenvoudig. Veel speel plezier!

 

#ikscoutthuis

Vanuit thuis kunnen we ook diverse scouting activiteiten doen. De verschillende speltakken maken zelf diverse spelletjes die zowel online als offline zijn uit te voeren.

Voor onze leiding en voor de kinderen is het ook helemaal nieuw, maar gelukkig zijn we heel creatief. Via Zoom, Skype, Whatsapp, of via doe-opdrachten proberen we toch als scouting het thuisblijven zo leuk mogelijk te maken.

Vanuit onze site kun je een poster met “Ik Scout Thuis” download. Print deze uit, kleur of versier deze, en hang deze op het raam zodat iedereen deze kan zien.

Lees meer: #ikscoutthuis