Escape Room

Tijdens het #ikscoutthuis is er bij de oudste groep van Scouting Hilvarenbeek een Escape Room gemaakt.

Hierbij zijn de puzzels ook online beschikbaar. Probeer ook het gebouw in te komen.

➡︎ Escape Room ⬅︎

Een aantal puzzels zijn niet eenvoudig. Veel speel plezier!

We mogen weer

Er zijn al veel positieve geluiden over het weer opstarten van de groepsactiviteiten. Vanaf 11 mei mogen we weer.

Samen met Scouting Nederland en Gemeente Hilvarenbeek hebben we overlegd om onze buitenactiviteiten te mogen hervatten. Alle leden hebben een brief ontvangen over hoe we dit gaan aanpakken. Geen brief ontvangen? Neem dan contact op met de ledenadministratie.

Er zijn richtlijnen opgesteld, deze zijn beschreven in de brief die de leden hebben ontvangen.

Hieronder in het kort wat dit gaat inhouden.

Activiteiten uitgesteld

Diverse weekenden van de speltakken zijn uitgesteld. Het is niet bekend hoe het verder zal gaan. Vanuit Scouting Nederland is al vrij snel aangegeven dat alle Scouting activiteiten tot 1 juni zijn afgelast. Mocht er meer informatie zijn, dan laten we dat weten. We laten ons dan ook vanuit het landelijke orgaan adviseren. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM aangehouden.

Vooralsnog wordt het programma na 1 juni hervat. Het kamp gaat dan door.

De speltakken hebben hebben als alternatief online en/of offline spelletjes die je vanuit thuis kunt doen. #ikscoutthuis

Als steun voor het Rode Kruis hebben we de vlag "met elkaar, voor elkaar" gehesen bij het gebouw.

#ikscoutthuis

Vanuit thuis kunnen we ook diverse scouting activiteiten doen. De verschillende speltakken maken zelf diverse spelletjes die zowel online als offline zijn uit te voeren.

Voor onze leiding en voor de kinderen is het ook helemaal nieuw, maar gelukkig zijn we heel creatief. Via Zoom, Skype, Whatsapp, of via doe-opdrachten proberen we toch als scouting het thuisblijven zo leuk mogelijk te maken.

Vanuit onze site kun je een poster met “Ik Scout Thuis” download. Print deze uit, kleur of versier deze, en hang deze op het raam zodat iedereen deze kan zien.

Lees meer: #ikscoutthuis

Voorbereidingen

In de mailing stond de verkeerde datum voor het kamp: dit is 11 t/m 18 JULI!

Het zeilseizoen komt er weer aan. Afgelopen weken is de waterwerkgroep met een paar man bezig geweest om de boten vaarklaar te maken. Ieder jaar worden de boten in oktober uit het water gehaald en in april mogen ze weer in het water in. Zo zijn de eerste boten afgelopen week in het water gelegd.

De leiding is ook druk bezig met de voorbereiding van kamp. Het kamp valt ieder jaar in de eerste week van de grote vakantie. Dit jaar van 11 t/m 18 juli. De welpen jongens en meisjes komen donderdag terug van kamp.