Even voorstellen: de Zeeverkenners

De Zeeverkenners zijn stoere jongens van 11 tot en met 15 jaar. Iedere maandagavond hebben de Zeeverkenners een groepsavond.

Onze speltak heet 'zeeverkenners' omdat we regelmatig op of om het water te vinden zijn.

Naast zeilen gaan de jongens ook kamperen: tenten bouwen, eten koken, vuur stoken, tochten lopen of fietsen. Door middel van spel wordt het programma nog leuker.  

 

Zee - verkennen: Zeilen

In de zomerperiode van april t/m september gaan we om de week zeilen (niet in de zomervakantie). We gaan dan op Zaterdag richting Waspik waar onze boten liggen. We gaan dan de hele dag zeilen.

Scouting Hilvarenbeek heeft 5 Lelievletten. In de winterperiode doen we onderhoud aan deze boten. 

Kamperen

We proberen minimaal 1 x per jaar een weekend weg te gaan met de Zeeverkenners. Wanneer het weer het toelaat en niet te koud is gaan we in tenten overnachten. De Zeeverkenners verzorgen hun eigen eten wat ze, onder toezicht van de leiding, zelf koken.

Kamp

Net als alle andere groepen gaan we de eerste week van de zomer vakantie op kamp. We vertrekken zaterdag en komen de zaterdag er op weer terug.

Vaak zijn de zeeverkenners aan de kant van het water te vinden. Zeeverkenners moet je namelijk niet laten uitdrogen.

De waterleiding

De leiding van de Zeeverkenners bestaat uit:

- Ruud Vriens

- Stijn van Kemenade

- Thom van den Broek

- Kjell van Gils

- Luc Wierikx

Meekijken

Wil je een keer komen kijken ? dat kan!  Neem contact op met de zeeverkenners als je een afspraak wil maken. Je kunt op een maandagavond mee draaien of op een zaterdag mee zeilen. 

 Boekje downloaden 

 

Route naar Waspik ivm Zeilen

Afdrukken