Even voorstellen: de Welpen Jongens

Welpen zijn jongens van 8 tot 11 jaar die iedere vrijdagavond van half 7 tot 8 uur avonturen beleven in en om D´n Bellefleur. Ze gaan hutten bouwen, zeskamp doen en bakken en braden op een eigen gemaakt kampvuur! Daarbij ontbreek de enthousiaste Welpenleiding natuurlijk niet. 

Weekend en kamp 

Een keer per jaar in de zomer gaat de groep 5 dagen op kamp. Ze slapen dan met alle welpen in een scouting gebouw in Nederland en doen allerlei leuke activiteiten. Elk  seizoen kan een welp ook insignes verdienen! Dit gebeurd als hij een echte scouting-vaardigheid geleerd heeft. De afsluiting van deze activiteit is meestal op het zomerkamp.  Er is ook een keer per jaar een weekend. Het weekend is een soort van ´voorproefje´ op het grote kamp. Het hele weekend staat in het teken van een thema, bijvoorbeeld; Italiaanse maffia, of Bassie & Adriaan. De groep doet dan allerlei spelletjes en stoere dingen in dat thema.

Jungle

De welpen van Hilvarenbeek komen elke vrijdag in de Jungle. Aan het begin van de groepsavond openen we dan ook in 'nesten' met de originele welpengroet. In een nest zit de oudste welp voorop, hij leert zo al een beetje verantwoordelijk te zijn voor zijn groep. Je leert het vanzelf wel ;). Het lokaal van de welpen is ook helemaal in junglestijl ingericht. Als je besluit om lid te worden van de Welpen Jongens volgt de installatie, dat gebeurd een keer per jaar. Op die avond worden alle nieuwe welpen 'officieel' lid van de groep. 

De leiding

Job Kramer

Hoi! Ik ben Job en ik ben geboren op 21 december 1994. 

Ik ben sinds 2013 leiding bij de Welpen Jongens, waar het voor mij ook allemaal begon als scouting lid. Ik zit bij de handboogvereniging in Esbeek, waar ik ook een plaats heb in het bestuur. 

Verder sleutel ik graag aan auto's. 

Het leukste aan leiding zijn vindt ik het plezier maken met de jongens en de leiding. 

Melle Kerstens

Hallo, 

Ik ben Melle! Ik ben leiding bij de scouting sinds 2016. 

Ik woon in Hilvarenbeek en studeer Sociaal Studies aan de Avans. 

Het liefst bedenk ik originele programma's voor de Welpen. 

Bregje Bressers  U

Hoihoi! 

Ik ben Bregje en woon in Hilvarenbeek. Ik heb een studie gedaan tot onderwijsassistent en nu ben ik werkzaam als gastouder. Zelf ben ik toen ik 8 jaar was gestart bij de kabouters. 

In 2009 ben ik begonnen als leiding bij de bevers. Sinds 2014 ben ik leiding van de welpen jongens. 

Ik vind het super leuk om elke week met de jongens verschillende activiteiten te doen. Natuurlijk zijn de weekenden en de kampen een groot feest! 

Vincent Wijnhoven

Heee,

Mijn naam is Vincent Wijnhoven en ik ben geboren op 1 maart 1995 in Hilvarenbeek. Ik ben zelf op scouting gegaan bij de welpen en nu ben ik nog lid van de Pivo's. 

Op dit moment woon ik samen met mijn vriendin in Nijmegen, waar ik Engelse Literatuur studeer. Binnen mijn studie ben ik erg actief bij de studievereniging GAG en zit ik bij de toneelclub. 

Sinds 2 jaar ben ik leiding bij de Welpen Jongens, daarvoor ben ik 4 jaar leiding geweest van de Bevers. 

Jonne van Dronkelaar 

Hoi, 

Mijn naam is Jonne van Dronkelaar, ik ben geboren op 19 september 1995 en ik woon in Hilvarenbeek samen met mijn papa en mama. 

Sinds 2013 ben ik leiding bij de Welpen, dat vind ik het leukste wat er is! Ik wilde er graag leiding worden, en het liefst van jongens. Dat is gelukt en daar ben ik erg blij mee.

Zelf ben ik lid geworden bij de Gidsen. Nu zit ik bij de Pivo's en daar heb ik het erg naar mijn zin. 

Naast mijn hobby, de Scouting, studeer ik Sociale Studies in Eindhoven en werk ik op een logeerboerderij waar ik weekenden begeleid voor kinderen die even niet meer thuis kunnen wonen. 

Ik vindt het erg leuk om op stap te gaan of lekker uit eten te gaan met vrienden en ik ben fan van voetbalclub Feyenoord. 

Het allertofste aan leiding zijn is voor mij  dat de jongens groeien en bij elkaar komen als een hechte groep, bij de Scouting maak je echt vrienden voor het leven! 

Nieuwsgierig?

Ben je 8, 9, 10 of 11 jaar en heb je interesse?? Kom gerust een keer kijken! Misschien zie je nog bekenden, wat in de groep komen jongens van verschillende scholen. Na vier keer kijken kies je zelf of jij ook een Echte Welp wilt worden!

 

Even voorstellen: de Welpen Jongens

Welpen zijn jongens van 8 tot 12 jaar die iedere vrijdagavond van half 7 tot 8 uur avonturen beleven in en om D´n Bellefleur. Daarbij ontbreek de enthousiaste Welpenleiding natuurlijk niet.

Gaaf!

Er worden de allerleukste dingen gedaan die je nergens anders doet. Als het even kan zijn de Welpen lekker buiten te vinden. Wat denk je van speurtochten, stoere dingen maken, kokkerellen (soms al bij een echt kampvuur!), lekker vies worden en nog veeeeeeel meer.

De groep bestaat uit zo'n 20 kinderen. De leiding doet gezellig mee. Spelenderwijs leren de Welpen Jongens van alles.

Weekend en kamp

De Welpen gaan een keer per jaar op weekend en in de eerste week van de zomervakantie op kamp! Dan slapen ze met z’n allen in een clubhuis of het gebouw van een andere Scoutinggroep. Ze leren elkaar goed kennen en beleven extra speciale avonturen. Misschien is er wel een groot kampvuur.

Nieuwsgierig?

Ben je 8, 9, 10 of 11 jaar en heb je interesse?? Kom gerust een keer kijken! Dat kost niks. Misschien zie je nog bekenden, wat in de groep komen jongens van verschillende scholen. Na vier keer kijken kies je zelf of jij ook een Echte Welp wilt worden!