Jota-Joti 2019 (terugblik)

De Bitcoin-miners zijn naar huis gegaan, dankzij de hulp van Scouting Hilvarenbeek. De Bitcoin-miners waren bezig om het bos te kappen om zo aan hun bitcoins te komen. Gelukken is hier een stokje voor gestoken en kunnen we nu weer Into The Wild. Thema is gebaseerd op het 100 jaar bestaan van de Welpen (in Nederland) komend jaar.

PA4AGO/J is weer opgeborgen, we kijken terug op een succesvolle JOTA en JOTI. Er is veel gechat, via internet en via de radio. Veel verbinding zijn gelegd met onder ander groepen uit Hilversum en Eindhoven maar ook in de buurt Alphen, Riel, Tilburg en Oisterwijk. Ook met het buitenland: Rusland, Engeland, Italiรซ, ...

ย

Voor de jeugd hadden we leuke spellen om in aanraking te komen met radio, communicatie en electronica. Waaronder via pictionary via camera en portofoons, solderen van electronica (2 tal bordjes van kitbuilding.org), knutsel werkjes in thema, tochten via portofoon en GPS.

Dit jaar hebben we ook mee gedaan met een wedstrijd met een aantal scoutinggroepen in de buurt. Deze hebben we gewonnen ๐ŸŽ‰ ๐ŸŽŠ๐Ÿ†๐ŸŽŠ๐ŸŽ‰ , door contact te leggen via radio, codes uit te wisselen en vragen te beantwoorden. Hierbij willen we Scouting Alphen en Riel bedanken voor de organisatie!

We hebben nog een prijs gewonnen ๐ŸŽ‰ ๐ŸŽŠ๐Ÿ†๐ŸŽŠ๐ŸŽ‰, bij een prijsvraag van Kampeerbos de Rendierhoeve (van Scouting groepย The Challengeย uit Tilburg). Ze zaten met de Jota in Alphen.

Volgend jaar doen we weer mee, zet de datum vast in je agenda: 16 - 18 oktober 2020