Natuurwerkdag 2021

Scouting Hilvarenbeek organiseert samen met Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH), afd Jeugd de Natuurwerkdag 2021 in de gemeente Hilvarenbeek. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom.

6 November gaan we met alle speltakken van onze scouting het Heiveld bij Nestven. We gaan deze "vrij maken van opslag", dit wil zeggen dat we ruimte maken voor de heide om te kunnen groeien. Dit doen we door de vliegdennen (kleine dennenboompjes tot 5 jaar) van en loofbomen (voornamelijk berken) te verwijderen. De vliegdennen kun je tussen de heide uit trekken. De grotere boompjes zouden omgezaagd moeten worden.

's Ochtends gaan we aan de slag met de Bevers en de Welpen groepen. 's Middags gaan we de met zagen en groter gereedschap met de Zeeverkenners, Gidsen en Wilde Vaart verder. Wil je meer informatie kijk dan op www.natuurwerkdag.nl  (zoek hier onze locatie).

Ook voor ouders en familie is het mogelijk om mee te helpen. Schrijf je in via de site.

Het is een leuke en leerzame activiteit. We hebben er mensen rond lopen die alles kennen en precies weten hoe het werkt. De vragen over beestjes die ze tegenkomen of plantjes die ze niet kennen kunnen direct beantwoord worden.

Wat neem je mee:

• Warme kleren die vies mogen worden.
  • Schoenen voor de bossen, stevige waterdichte schoenen.
  • Evt. regenjas bij wat slechter weer.
  • Fiets! (muv Bevers)

Programma Bevers en Welpen

Bevers: 10u tot 12u. Ouders kunnen de kinderen afzetten bij de trimbaan.

Welpen Jongens en Meisjes: 9u tot 12. Bij scouting verzamelen en fietsen dan naar de trimbaan. om 12u zijn ze terug bij scouting

Programma Zeeverkenners, Gidsen en Wilde Vaart

13u bij de trimbaan. Liefst niet met de auto!

Op de locatie krijgen de kinderen uitleg en kunnen direct aan de slag. De oudere groepen gaan met wat groter gereedschap aan de slag.

16u zijn we klaar.