100 jaar Welpen

Binnen scouting vieren we regelmatig een jubileumjaar. Ooit voor het bestaan van Scouting Nederland, scouting Hilvarenbeek of zelfs Scouting wereldwijd. Ook de Jota die net geweest is kent jubilea, en vergeet het waterwerk niet. Dit jaar is echter extra bijzonder. De welpen als speltak vieren hun 100 jarige bestaan. Al een eeuw lang zijn er welpen en scouting doet daarom wat extra’s om de welpen in het zonnetje te zetten. Zo kunnen alle welpen groepen op regio-kamp met alle welpen van, in ons geval, Midden-Brabant. Ook voor alle leiding is er een speciaal weekend verzorgt met allerlei spellen en workshops. In Hilvarenbeek zijn we slecht in kleine mate bezig met het jungleboek thema wat verbonden is aan de welpen. Speciaal voor de gelegenheid heeft scouting Nederland een nieuw karakter uit de jungle van jungleboek in het leven geroepen: Dahinda de brulkikker. Zij zal de ambassadeur zijn van het jubileum. Welpen, Gefeliciteerd!!!