Er is nieuws

We mogen weer

Er zijn al veel positieve geluiden over het weer opstarten van de groepsactiviteiten. Vanaf 11 mei mogen we weer.
 
Samen met Scouting Nederland en Gemeente Hilvarenbeek hebben we overlegd om onze buitenactiviteiten te mogen hervatten. Alle leden hebben een brief ontvangen over hoe we dit gaan aanpakken. Geen brief ontvangen? Neem dan contact op met de ledenadministratie.
 
Er zijn richtlijnen opgesteld, deze zijn beschreven in de brief die de leden hebben ontvangen.
 
Hieronder in het kort wat dit gaat inhouden.
 
 
 

Escape Room

Tijdens het #ikscoutthuis is er bij de oudste groep van Scouting Hilvarenbeek een Escape Room gemaakt.

Hierbij zijn de puzzels ook online beschikbaar. Probeer ook het gebouw in te komen. 

➡︎ Escape Room ⬅︎

Een aantal puzzels zijn niet eenvoudig. Veel speel plezier!

 

Op kamp

We gaan op zomerkamp! Het was flink puzzelen, maar uiteindelijk kunnen alle groepen op kamp. 🎉🎊

Dat het kamp door zou gaan was tot 9 juni nog niet zeker. Dat is dus 4 weken voor dat we op kamp gaan!! Het is voor onze leiding dan ook heel knap dat ze dat nog voor elkaar hebben gekregen.

Zijn er vragen over het kamp. Neem gerust contact op met de leiding.

Scouting Nederland heeft ( in samenwerking met een aantal andere verenigingen ) een protocol samengesteld waarbij het mogelijk is om op kamp te gaan. 

Het protocol is hier te vinden: https://www.wegaanopzomerkamp.nl/

 

 

#ikscoutthuis

Vanuit thuis kunnen we ook diverse scouting activiteiten doen. De verschillende speltakken maken zelf diverse spelletjes die zowel online als offline zijn uit te voeren.

Voor onze leiding en voor de kinderen is het ook helemaal nieuw, maar gelukkig zijn we heel creatief. Via Zoom, Skype, Whatsapp, of via doe-opdrachten proberen we toch als scouting het thuisblijven zo leuk mogelijk te maken.

Vanuit onze site kun je een poster met “Ik Scout Thuis” download. Print deze uit, kleur of versier deze, en hang deze op het raam zodat iedereen deze kan zien.

Lees meer: #ikscoutthuis

Activiteiten uitgesteld

Diverse weekenden van de speltakken zijn uitgesteld. Het is niet bekend hoe het verder zal gaan. Vanuit Scouting Nederland is al vrij snel aangegeven dat alle Scouting activiteiten tot 1 juni zijn afgelast. Mocht er meer informatie zijn, dan laten we dat weten. We laten ons dan ook vanuit het landelijke orgaan adviseren. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM aangehouden.

Vooralsnog wordt het programma na 1 juni hervat. Het kamp gaat dan door.

De speltakken hebben hebben als alternatief online en/of offline spelletjes die je vanuit thuis kunt doen. #ikscoutthuis

Als steun voor het Rode Kruis hebben we de vlag "met elkaar, voor elkaar" gehesen bij het gebouw.

Biks Oranje Fist 2020

Met het Biks Oranje Fist, op Koningsdag, staan we normaal gesproken op de Vrijthof. Dit gaat ivm de maatregelen dit jaar niet door. Ook de Grote Loterij, waarvan de winnaars met de BOF bekend werden gemaakt, is uitgesteld. Dit vinden we ook heel jammer voor alle potentiële winnaars. Voor onze Scoutinggroep is dit ook altijd een mooie financiële actie.

Lees meer: Biks Oranje Fist 2020

Voorbereidingen

In de mailing stond de verkeerde datum voor het kamp: dit is 11 t/m 18 JULI!

Het zeilseizoen komt er weer aan. Afgelopen weken is de waterwerkgroep met een paar man bezig geweest om de boten vaarklaar te maken. Ieder jaar worden de boten in oktober uit het water gehaald en in april mogen ze weer in het water in. Zo zijn de eerste boten afgelopen week in het water gelegd.

De leiding is ook druk bezig met de voorbereiding van kamp. Het kamp valt ieder jaar in de eerste week van de grote vakantie. Dit jaar van 11 t/m 18 juli. De welpen jongens en meisjes komen donderdag terug van kamp.