Er is nieuws

Biks Oranje Fist 2022

Woensdag 27 april is het Biks Oranje Fist, met de Grote Loterij van Scouting Hilvarenbeek. Binnenkort gaan de leden weer langs de deuren met de lootjes. Door zo veel mogelijk lotjes te verkopen kan ook de groep een mooie prijs ontvangen.

Doe ook mee met de HilvarenBake-Off !!  Maak een taart en win!
Een vakkundige jury zal de taarten beoordelen!
Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om mee te doen.

We staan met de BOF op de Vrijthof met diverse activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er spelletjes, terwijl de ouders worden geamuseerd door muziek en het Rad van Avontuur. Onder het genot van een drankje.. 

Ook is er een kindervrijmarkt, voor en door kinderen, deze is voor het gemeentehuis. Kom gerust een plekje uitzoeken om je (oude)speelgoed uit te stallen.

 

Het feest start om 13u, om 17u is de uitreiking van de Grote Loterij, hierna speelt de band nog door en we sluiten om 18u de BOF weer af.

Lees meer: Biks Oranje Fist 2022

Natuurwerkdag 2021

Scouting Hilvarenbeek organiseert samen met Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH), afd Jeugd de Natuurwerkdag 2021 in de gemeente Hilvarenbeek. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom.

6 November gaan we met alle speltakken van onze scouting het Heiveld bij Nestven. We gaan deze "vrij maken van opslag", dit wil zeggen dat we ruimte maken voor de heide om te kunnen groeien. Dit doen we door de vliegdennen (kleine dennenboompjes tot 5 jaar) van en loofbomen (voornamelijk berken) te verwijderen. De vliegdennen kun je tussen de heide uit trekken. De grotere boompjes zouden omgezaagd moeten worden.

's Ochtends gaan we aan de slag met de Bevers en de Welpen groepen. 's Middags gaan we de met zagen en groter gereedschap met de Zeeverkenners, Gidsen en Wilde Vaart verder. Wil je meer informatie kijk dan op www.natuurwerkdag.nl  (zoek hier onze locatie).

Ook voor ouders en familie is het mogelijk om mee te helpen. Schrijf je in via de site.

 

Lees meer: Natuurwerkdag 2021

Jaaragenda 2021-2022

Algemene scoutingactiviteiten voor alle leden.

 

Start nieuwe seizoen   6 sept 2021
 Buitendag   zondag 19 september
Jamboree On The Air   JOTA/JOTI

 Vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober 2021 

 Natuurwerkdag   6 november 2021
 Oliebollen   31 december 2021 
Fiepenbal  Carnaval Vrijdag 25 februari 2022
NL Doet   Zaterdag 12 maart 2022
     

Biks Oranje Fist

Koningsdag

Woensdag 27 april 2022

Slootjesdag

 

12 juni 2022

Welpen, ZV, Gidsen en Wilde Vaart

KAMP!

Zaterdag 23 t/m zaterdag 30 juli 2022

Start na de vakantie

Start seizoen

5 September 2022

Uiteraard zijn er nog meer activiteiten gedurende het hele scoutingseizoen, Dit is echter ook afhankelijk van de eigen speltak. Bijvoorbeeld, de installaties van de nieuwe leden, de komst van Sinterklaas en de scouting weekenden verschillen per speltak en zullen allemaal op een andere dag of weekend vallen.

 

 

GEEN Oliebollen

Dit jaar mag je op oudjaarsdag zelf gaan knellen om oliebollen te maken. Scouting Hilvarenbeek heeft dit jaar niet 1 oliebol gemaakt. Zo was er afgelopen jaar geen Carnavalsoptocht in Hilvarenbeek, en dus ook geen oliebollen van de Scouting. Pas met de kerst van 2021 zullen er hopelijk weer oliebollen worden verkocht.

Lees hier ook hoe je zelf oliebollen kunt maken!

 

Lees meer: GEEN Oliebollen

Op kamp

We gaan op zomerkamp! Het was flink puzzelen, maar uiteindelijk kunnen alle groepen op kamp. 🎉🎊

Dat het kamp door zou gaan was tot 9 juni nog niet zeker. Dat is dus 4 weken voor dat we op kamp gaan!! Het is voor onze leiding dan ook heel knap dat ze dat nog voor elkaar hebben gekregen.

Zijn er vragen over het kamp. Neem gerust contact op met de leiding.

Scouting Nederland heeft ( in samenwerking met een aantal andere verenigingen ) een protocol samengesteld waarbij het mogelijk is om op kamp te gaan. 

Het protocol is hier te vinden: https://www.wegaanopzomerkamp.nl/